Belangrijke cattery informatie:

 

Ons doel is om gezonde en vooral lieve dieren te fokken. Wij proberen goed naar de combinatie te kijken en gaan voor een laag inteeltpercentage. Ons doel is zo dicht mogelijk bij het natuurlijke uiterlijk van de Noorse Boskat te blijven. Wij zijn aangesloten bij de Noorse boskatten club Neocat en volgen hun richtlijnen betreft het houden en fokken van katten. 

Onze dieren worden via echo op hart en nieren gecheckt en dit wordt door mevr. Reinders in Deventer uitgevoerd. Tevens worden ze via DNA getest op GSD-IV en PKdef. Onze dieren leven in huiselijke sfeer en zijn gewend aan alle dagelijkse activiteiten binnen- en rondom het huis.

Wat moet u weten voordat u een kitten wilt aanschaffen:

 • Als u bij ons komt voor een kittenbezoek, vragen wij u om voor of na ons bezoek geen andere cattery te bezoeken. Bacteriën, schimmels of een virus wil niemand in zijn cattery. De kittens zijn nog niet beschermd en krijgen de eerste vaccinatie bij 12 weken. 
 • Voor echte kattenliefhebbers zullen de volgende punten dan ook geen enkel probleem geven bij het aanschaffen van een kitten. 
 • Het aanschaffen van een kitten moet een bewuste keuze zijn voor u en u uw gezin. Het dier zal hopelijk de komende 15 jaar deel uitmaken van uw gezin, en heeft liefde en verzorging nodig. 
 • Heeft u genoeg en voldoende tijd om u uw dier liefdevol te vertroetelen en te verzorgen?
 • Denk bijvoorbeeld aan allergieën, hoeveel dieren worden weggedaan omdat blijkt dat u of één van uw gezinsleden allergisch blijkt te zijn, en dat zou erg verdrietig zijn zowel voor dier als de eigenaar.
 • Onze dieren zijn voor de hobby gefokt en mag NIET zonder toestemming als fokdier worden gebruikt. (alleen in goed overleg en bij hoge uitzonderingen) Als u een kitten bij ons koopt wordt er verwacht dat het kitten voor de 9e maand is gesteriliseerd/gecastreerd. U krijgt vijftig euro terug als u het bewijs overhandigd. Onze dieren worden uitsluitend gefokt als huisgenoot en er mag dan ook niet zonder toestemming met het dier gefokt worden. Als u een kitten bij ons wilt kopen zijn er een aantal regels:
 • De kittens die hier opgroeien zijn binnen katten en hebben een afgeschermde tuin. Wij verwachten dat de nieuwe eigenaar een beschermde tuin heeft en dat de dieren NIET los buiten lopen, denk aan verkeer, vergiftiging, virus en virale besmettingen via andere dieren. Wij besteden veel liefde en aandacht bij het grootbrengen van onze kittens en het zal heel verdrietig zijn om te horen als een dier door onnodig risico iets zal overkomen. 
 • U kunt vrijblijvend een afspraak te maken om de kittens te bezoeken. Tevens vragen wij via de site om het vragenformulier in te vullen. Wij beslissen na de ontmoeting of de koop doorgaat. Er moet een klik zijn tussen de verkoper en koper. Na het bezoek nemen zowel u als wij de tijd of er een klik is ontstaat tussen uw gezin en het kitten en tussen ons als beide partijen. 
 • Het eerste kittenbezoek zal plaatsvinden als de kittens tussen de 5 a à 6 weken oud zijn. We stellen het erg op prijs als u meerdere malen uw kitten komt bezoeken. 
 • Een optie voor een kitten staat voor maximaal zeven dagen. 

 

Wij verwachten dat u de kittens voorziet van een goede kwaliteit voer. Wij voeren onze dieren met Animonde en happy Happy Cat. Tevens spenen wij de kittens af op vers vlees, voeren wij vers vlees aan de kittens en krijgen ze muizen en kuikens. Advies qua voeding geven wij u mee. 

Mocht u vragen hebben over voeding, zullen wij u die beantwoorden. 

·       U dient op meerdere plaatsen vers water in huis te hebben, denk daarbij ook aan water 

·       fonteinen:  Kittens moeten gebruik kunnen maken van schone kattenbak. Bij twee katten, twee bakken.

·       Jaarlijkse inentingen, ontwormen en regelmatig controle van een dierenarts.

·       Onze kittens verhuizen bij 16 weken. 

Dit mag u van ons verwachten: 

 • Alle kittens mogen het nest verlaten als ze een gezond gewicht hebben en zijn ingeënt, zijn ontwormd en vrij zijn van schimmels, parasieten. U krijgt een gezondheidsverklaring van de dierenarts. 
 • De kittens krijgen een Europees dierenpaspoort met daarin de afgetekende inentingen en chipnummer. 

Wij geven onze kittens een stamboomnaam. Mocht u de naam niet mooi vinden dan kunt u die naar wens veranderen, maar niet via het stamboom. Op het stamboom blijft de naam zoals wij het opgegeven hebben. 

Het dier in niet overdraagbaar zonder dat de cattery hiervan op de hoogte is gesteld. Het dier zal dan naar de cattery terug gaan, of in overleg met u een goed vervangend adres zoeken. 

Mochten er een probleem ontstaan met het kitten kunt u altijd contact opnemen met ons en zullen wij u altijd proberen te helpen. 

Wij werken met een koopovereenkomst zodat alles duidelijk is voor u en voor ons en het welzijn voor uw kitten. 

Wanneer u besluit een kitten bij ons te kopen vragen wij honderd euro aanbetaling zodat wij uw kitten kunnen reserveren. 

ONZE KITTENS ZIJN GEBOREN OM GELIEFD TE WORDEN!!