Welkom op onze site Elurra-Katua wat Sneeuwkat betekent in het Baskisch. De Noor is een natuur ras en is gebouwd op sneeuw en regen en zal dit weer niet snel uit de weg gaan. In 2018 kwam Wild Cat’s Trixie Whitley bij ons wonen. Inmiddels is onze groep met 4 Noorse boskatten uitgebreid. Eind van februari 2022 is  Abrula’s Choko Minze ( Olivia) voorlopig als laatste aan onze groep worden toegevoegd en hiermee voelt onze cattery compleet.

Naast onze Noorse boskatten hebben wij nog een hondje Xaja en 2 hoogbejaarde htk katten. Op deze manier hebben we een mooie balans gevonden met hoe wij een kleinschalige cattery voor ogen hebben.

Bij ons staat het welzijn van onze dieren op de 1e plaats. Onze dieren maken gebruik van een afgeschermde tuin, zodat zij in beschermde vrijheid buiten kunnen genieten. Onze  dieren worden zoveel mogelijk met natuurlijke voeding gevoerd zoals kvv (compleet rauw vlees) muizen en af en toe als snack een eendagskuiken. Wij laten onze katten ook screenen middels echo op hart en nieren en middels DNA testen op andere erfelijke afwijkingen zoals PKdef en GSD4. Soms willen we middels DNA ook weten of het geteste dier ook effen of juist tabby drager is.

In oktober 2021 heb ik de G1 cursus behaald bij de Paw Academy, deze zal ik later vervolgen met de volgende cursus, dit is verhelderend en zeer leerzaam voor een beginnend fokker.

Wij zitten gevestigd In Freren (D) ongeveer 40 minuten van de grens A1